מה המצב? חצב! ברוך בואך הסתיו! (והפעם זה כנראה אמיתי)
- ☼
- ●
- מה המצב? חצב! ברוך בואך הסתיו! (והפעם זה כנראה אמיתי) ז'ק
- 1,043
- ☼
- o
- עוד ז'ק
- 327
- 327
- ☼
- ●
- מה גובה החצב? צביקה
- 37
- גובה: 800 מטר
- 37
תוכל למדוד את הגובה שלו? לפי זה אפשר לדעת איך יהיה החורף הבא
- ☼
- ●
- סבלנות- אנחנו רק בתחילת בתהליך ז'ק
- 40
- 40
השיא עוד לפנינו.
לגבי הקשר בין הגובה וכדו' לבין כמות הגשם העתידית ואופי החורף הבא, כבר דנו על זה כאן בפורום בשנים שעברו האם יש בכלל קשר בין גובה החצבים וכן אופן גדילתם (זקופים/עקומים/נטויים) לבין החורף הבא. הדבר היחידי שהחצבים יכולים בוודאות לבשר עליו זה שהסתיו בפתח. חורף גשום וכדו'? מי יודע, תשאלו את זקני צפת כמו שאומר חנוך... בודאי שזה לא מדעי כי איזה חיישנים או כלי ניבוא יכולים להיות לחצבים לגבי העתיד?
לגבי הקשר בין הגובה וכדו' לבין כמות הגשם העתידית ואופי החורף הבא, כבר דנו על זה כאן בפורום בשנים שעברו האם יש בכלל קשר בין גובה החצבים וכן אופן גדילתם (זקופים/עקומים/נטויים) לבין החורף הבא. הדבר היחידי שהחצבים יכולים בוודאות לבשר עליו זה שהסתיו בפתח. חורף גשום וכדו'? מי יודע, תשאלו את זקני צפת כמו שאומר חנוך... בודאי שזה לא מדעי כי איזה חיישנים או כלי ניבוא יכולים להיות לחצבים לגבי העתיד?
- ☼
- ●
- בשנה שעברו התרגשו כאן מהגובה ודברו על חורף משופע בגשמים BB1234
- 37
- ☼
- o
- ואחרונות ז'ק
- 311
- 311
- ☼
- ●
- נלך לראות דוד&ר
- 121
- 121
אגב בהשראתך הלכתי עם הילדים לגן הסלעים
פנינה טבעית ואדריכלית יפהפיה אבל למרבה הצער קצת עזובה ומוזנחת
פנינה טבעית ואדריכלית יפהפיה אבל למרבה הצער קצת עזובה ומוזנחת
- ☼
- ●
- התרעה והבהרה ז'ק
- 186
- 186
החצבים בגבעת הזית פורחים במורד הצפוני של הגבעה בחלק הקרוב לגדר של פארק הזית, אך משטח הפארק תתקשה לזהות אותם מיד בגלל הצמחייה המרובה שסביבם, וגם בגלל שעדיין מדובר בפרטים בודדים (כ- 9 בסה''כ) ועדיין לא בפריחה הרחבה הכוללת בשיאה עשרות פרטים.
באופן אישי לצורך הצילום טיפסתי למרומי הגבעה, ומשם ירדתי במורד התלול למקום שבו החצבים פורחים, כי הצילום שלהם משטח הפארק לא היה אידיאלי בגלל השמש שזרחה ממול. ולכן לצורך הצילום נכנסתי לשטח הגבעה עצמה וצילמתי את החצבים מקרוב. לא הייתי ממליץ לך או לכל אחד אחר לנסות לרדת מראש הגבעה דרך המידרון כפי שעשיתי, כי זה גם מאוד לא נוח בגלל שהמדרון מאוד תלול, וגם עלול להיות מסוכן אם מאבדים יציבות. (אני כנראה מקרה אבוד). אז תסתפק בנתיים בלראות את החצבים מאחורי הגדר, למרות שהתנאים פחות אידיאליים ואינם דומים לראייה מקרוב. מניסיון בעוד שבוע- שבועיים לא תצטרך להתאמץ כי הפריחה תהיה כבר גם בשטחים נוספים בגבעה והיא תהיה בגובה מספיק כדי לראות אותה ללא מאמץ.
ולגבי גן הסלעים- המקום לא מוזנח אלא פשוט כעת בסוף הקיץ זאת לא העונה האידיאלית. תגיע לשם בחורף ובאביב ואז תראה בעיניך בענק את מה שאני משתף כאן בקטן, שזה כולל פריחות רחבות של רקפות ושל כלניות, פריחת נרקיסים, השטחים שהיום נראים מתים פורחים, והקקטוסים וכן הצמחייה בגן הטרופי פורחים ומלבלבים. יש ברשותי מאות תמונות שצילמתי שם בחורף ובאביב, תמונות שלא תראה כרגע בסוף הקיץ.
באופן אישי לצורך הצילום טיפסתי למרומי הגבעה, ומשם ירדתי במורד התלול למקום שבו החצבים פורחים, כי הצילום שלהם משטח הפארק לא היה אידיאלי בגלל השמש שזרחה ממול. ולכן לצורך הצילום נכנסתי לשטח הגבעה עצמה וצילמתי את החצבים מקרוב. לא הייתי ממליץ לך או לכל אחד אחר לנסות לרדת מראש הגבעה דרך המידרון כפי שעשיתי, כי זה גם מאוד לא נוח בגלל שהמדרון מאוד תלול, וגם עלול להיות מסוכן אם מאבדים יציבות. (אני כנראה מקרה אבוד). אז תסתפק בנתיים בלראות את החצבים מאחורי הגדר, למרות שהתנאים פחות אידיאליים ואינם דומים לראייה מקרוב. מניסיון בעוד שבוע- שבועיים לא תצטרך להתאמץ כי הפריחה תהיה כבר גם בשטחים נוספים בגבעה והיא תהיה בגובה מספיק כדי לראות אותה ללא מאמץ.
ולגבי גן הסלעים- המקום לא מוזנח אלא פשוט כעת בסוף הקיץ זאת לא העונה האידיאלית. תגיע לשם בחורף ובאביב ואז תראה בעיניך בענק את מה שאני משתף כאן בקטן, שזה כולל פריחות רחבות של רקפות ושל כלניות, פריחת נרקיסים, השטחים שהיום נראים מתים פורחים, והקקטוסים וכן הצמחייה בגן הטרופי פורחים ומלבלבים. יש ברשותי מאות תמונות שצילמתי שם בחורף ובאביב, תמונות שלא תראה כרגע בסוף הקיץ.
- ☼
- ●
- הטייל האולטמטיבי.. אתה באמת כותב הכל או מדבר המוביל הבטוח
- 130
- ☼
- ●
- ''השבעת קולמוס''... ז'ק
- 130
- 130
סתם... אני כותב ידנית (עם התערבות מעצבנת תוך כדי כתיבה של המאיית שרק מסרבלת את הכתיבה).
פוסטים מרובי מלל בד''כ נערכים מבעוד מועד ב''פתקים'', כאשר אח''כ מתבצע ''העתק-הדבק'' ומצורפות התמונות. כך קורה הפלא שבעשר דקות עולה שרשור שלם מרובה מלל ותמונות.
פוסטים מרובי מלל בד''כ נערכים מבעוד מועד ב''פתקים'', כאשר אח''כ מתבצע ''העתק-הדבק'' ומצורפות התמונות. כך קורה הפלא שבעשר דקות עולה שרשור שלם מרובה מלל ותמונות.
- ☼
- ●
- תודה דוד&ר
- 64
- 64
למרות מצב הגן זה הטיול שהילדים שלי הכי זוכרים מ"בין הזמנים" (ולא שרבצנו בבית כל היום), אז כנראה למרות הכל זה מקום נפלא...
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- . ז'ק
- 9
- 9
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- יפה, ככה פורח לו ללר צורך במים...אמן ויבוא סתיו גשום המוביל הבטוח
- 229
- ☼
- ●
- ואולי ירד אצלי שלג ושלג כמו שצריך מזה קרוב לעשור אופיר פרנקו
- 224
- 224
הייתי ילד קטן בפעם האחרונה שירד פה שלג ואני לא זוכר את זה אז סוג של אפשר להגיד שאף פעם לא ראיתי שלג בכרמיאל, אפילו לא ראיתי שלג שיורד במציאות.
כל חורף אני מקווה ומתפלל שירד פה שלג וכל פעם מחדש אני יוצא מאוכזב כי אפילו לא היה קרוב ללרדת פה שלג, הכי קרוב שהיה זה שירד גשם באיזור ה2.5-3.5 מעלות.
לא קרוב מספיק.
כל חורף אני מקווה ומתפלל שירד פה שלג וכל פעם מחדש אני יוצא מאוכזב כי אפילו לא היה קרוב ללרדת פה שלג, הכי קרוב שהיה זה שירד גשם באיזור ה2.5-3.5 מעלות.
לא קרוב מספיק.
- ☼
- o
- עם שינוי האקלים תסתפק בכך שירד אצלך גשם גיא
- 74
- 74
- ☼
- o
- באתר "צמח השדה" התחילו דיווחי פריחת חצבים חנוך א
- 385
- 385
- ☼
- ●
- נירית - צמודה ליער חורשים חנוך א
- 372
- 372
תצפית יפה ממצפה חזי
- ☼
- o
- מתרבים דיווחי חצבים חנוך א
- 293
- 293
- ☼
- o
- גם בצור הדסה יש כבר כשבוע חצבים יאיר
- 105
- 105
- ☼
- o
- לפי מדד זקני צפת - חצבים מוקדמים = חורף מעל לממוצע חנוך א
- 255
- 255
- ☼
- o
- החורף שהיה או שיהיה ישראל
- 151
- 151
- ☼
- o
- שיבוא כמובן.. המוביל הבטוח
- 104
- 104
- ☼
- ●
- איפה אפשר לפגוש את הזקנים הללו? BB1234
- 155
- 155
יש לי הרבה שאלות על המדדים שלהם.
ה' יעזור שיהיה חורף טוב.
ה' יעזור שיהיה חורף טוב.
- ☼
- o
- בימים אלו מתקיים פסטיבל כליזמרים בצפת - הם בין המופיעים חנוך א
- 122
- 122
- ☼
- o
- אם הפסטיבל הוא ברמה של המדדים, זה בטח לא נשמע טוב. BB1234
- 128
- ☼
- ●
- תזדרז- מחר ב- 14:00 ההזדמנות האחרונה ז'ק
- 195
- 195
אחרי זה לך תחפש אותם..
- ☼
- o
- זקני צפת, או Beards of Zefat ז'ק
- 197
- 197
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- אתה בטוח שזה מחר ולא בפורים? BB1234
- 107
- 107
- ☼
- ●
- הלכנו לראות דוד&ר
- 48
- 48
מרגש שיש מי שאופטימי ויודע שיהיה חורף ולכן לוקח סיכון ומזבז את מאגרי האנרגיה שלו
- ☼
- ●
- גם אני הלכתי לראות- מדהים לראות את קצב הגדילה ! ז'ק
- 34
- 34
כלל החצבים פורחים, אך המדהים הוא קצב הגדילה בארבעת הימים האחרונים. ולצביקה שהתעניין על גובה החצבים- לפי התרשמותי הם כעת בגובה מטר ומעלה, כאשר הגבוה שביניהם גובהו לפי הערכתי הוא כ- 1.5 מ'. לא התפלא לראות בשבוע הבא תוספת גובה ואפילו משמעותית, וזאת לנוכח קצב הגדילה המאוד מהיר.
ההודעה נערכה
הוספת דיווח
מקרא סימנים
- הוספת תגובה
- ☼ הודעה חדשה
- ● הודעה עם תוכן
- o הודעה ללא תוכן
- משקיען
- מדווח מאתר סקי
- מדווח מלב ים