התפתחות שקע רום מעל מצרים עשויה להניב הרבה מאוד גשם בסיני ובדרום ישראל וכתוצאה מכך יש חשש מאירוע שיטפונות נרחב באיזור הדרום. האירוע נחשב נדיר יחסית בשל מיקומו של השקע שמתפתח בין לוב למצרים והן בשל היעדר יכולת המודלים לספק תמונת מצב לאיזורים אלו שאינם מנוטרים על ידי תחנות.

 

 

תמונת מצב מהלווין הבוקר (חמישי)

התפתחות שקע רום נדירה במדבריות לוב

 

השקע התחיל את מסלולו כאפיק רום בים התיכון והצליח לנדוד עד למדבריות לוב, שם החל הוא להיסגר כשקע מנותק שפועל באופן כמעט עצמאי. תנועתו של השקע היא לכיוון צפון מזרח, ישראל תימצא בשוליו מאוחר יותר ביום (חמישי), בשלב הזה הרוחות צפויות להתגבר ולהרים איתם אובך וחול ממדבריות סיני ולדחוף אותם גם לאיזורנו. צפיפות האיזוברים בשולי המערכת מעיד על כך שצפויות רוחות חזקות (עד כדי כך שמשבי הרוח עלולים לחצות את ה-100 קמ"ש), חמות ויבשות, בשל מיקום השקע שיסגר מעל מצרים הן ינשבו בעיקר מכיוונים דרום / דרום מזרח / מזרח.

 

המהלך המשמעותי שמגיע עם האובך והחול בשלב מאוחר יותר ביום הוא קו תזזית (squall line) שיכנס מסיני. מדובר ברצועת ענני סופות רעמים שתהיה אחראית ככל הנראה על מרבית המשקעים שירדו החל מחצות ולפנות בוקר של יום שישי. קו התזזית הזה נע מסיני וחולף אותנו ממערב למזרח בתנועה צפון מזרחית תוך כדי שהוא נחלש בהדרגה. בשלב זה שקע סגור נמצא בין אלכסנדרייה לפורט-סעיד והמערכת מקבלת את הלחות מהים התיכון. בהמשך צפוי לנוע השקע חזרה לים התיכון בתנועה צפון מזרחה תוך כדי שאנחנו עדיין נתונים להשפעתו עם גל נוסף של גשם בין שישי לשבת. 

 

סיכום הסערה

 

סקירה כללית ממודל GFS, ניתן לראות את מרכז השקע באיזור לוב (L 988)

תמונת מבט ממודל GFS


אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב