יוון שוכנת בדרום מזרח אירופה, ממוקמת לצד חופיו הצפוניים של הים התיכון מדרום ולחבל הרי הבלקן בצפון. בשל הטופוגרפיה השונה ממקום למקום במדינה וקירבתה לים, האקלים במדינה מגוון מאוד. ברוב האיזורים של יוון מתקיים אקלים ים תיכוני-סובטרופי בו הקיץ בדרך כלל יבש והחורף מתון. יוון זוכה להרבה שעות שמש ופופולארית עבור תיירים מכל העולם מאוד בשל עובדה זו, אירועי גשם רצופים לא נפוצים במדינה ולכן אפשר למעשה לחלק את האקלים במדינה לשתי עונות: העונה היבשה בין אפריל לספטמבר והעונה הרטובה (ויש אומרים גם הקרה) בין אוקטובר למרץ.
זקינטוס, יוון.
ביוון הרים, איים ואיזורי חוף רבים, דפוסי מזג האוויר משתנים בהתאם לטופוגרפיה זו. בהרים הגבוהים למשל ישנו אקלים שונה מזה של איי יוון המפורסמים ובפנים המדינה ניתן לראות את הבדלי העונות בצורה ברורה יותר מאשר בקו החוף. לעומת ההרים בצפון דרום המדינה נחשב ליבש יותר.
איי יוון
האיזור אליו נוהרים המוני התיירים הוא האיים של יוון, בהם מזג אוויר ים תיכוני חמים ויבש מתרחש במהלך תקופת הקיץ, בערך מחודש מאי ועד לחודש לספטמבר. יולי ואוגוסט הם החודשים החמים ביותר בהם הטמפרטורה בדרך כלל לא תרד מ-20° מעלות, אפילו בלילות. באיים היוונים מתרחשת תופעה הקרויה "רוחות מלטמי" (Maltemi winds), סוג של בריזת ים רק שהיא מגיעה מכיוון צפון/צפון מערב המדינה בחודש יולי ואוגוסט בעיקר, דבר שגורם להשפעה מצננת באיים, בדיוק בתקופה הכי נחוצה.
סנטוריני, יוון
הקיץ נחשב ליבש יחסית באיזור האיים ובחודש אוגוסט נדיר אם תראו גשם. עונת החורף מזכירה את האביב האנגלי, גשמים מדי פעם עם מערכות מזג אוויר חורפיות שחולפות מהר. הטמפרטורות בחורף נעות בין 10° מעלות בלילה ל-20° מעלות במקסימום ביום. חודש דצמבר הוא החודש הגשום ביותר במהלך השנה, בתקופה זו פוקדת איזורי החוף סופות שיכולות לגרום למזג אוויר לא יציב בעליל במשך מספר ימים עם רוחות חזקות, גשמי זלעפות ברקים ורעמים. מערכות מזג האוויר נוטות לחלוף במהירות באיזור זה של יוון ולכן אפשר עדיין להנות מימי שמש גם במהלך החורף ביוון.
הרי יוון
יוון נחשבת לאחת מהמדינות ההרריות בכל יבשת אירופה, למעלה מ-80% מהמדינה מכוסים בהרים וגבעות, הפסגה הגבוה ביותר שייכת להר האולימפוס (Mount Olympush) שגובהו מתנשא ל-2,917 מ' מעל פני הים. בהרים מזג האוויר שונה ויותר מזכיר אקלים אלפיני. ככל שנעלה בגובה יהיה קר יותר וגשום יותר, שם גם נפגוש את מזג האוויר הכי לא צפוי.
שקיעה מהר האולימפוס, יוון
הרי יוון זוכים להרבה שלג במהלך השנה ובדומה לחרמון אצלנו, המעטה הלבן נשאר לעיתים מספר חודשים בשנה ולחובבי הסקי מבינכם, יש גם אתרי סקי. השלג יורד בעיקר באיזורים הגבוהים של יוון אך לא מן הנמנע שתראו אותו גם בהרים הגבוהים של כריתים, למשל בהר אידה (Mount Ida) המתנשא לגובה 2,456 מ' מעל פני הים ואפילו באיזורים פנימיים במדינה כאשר חולפת מערכת חורפית שמלווה בקור עז מצפון.
מזג האוויר במרכז יוון
בשונה מהאיים, האקלים בפנים המדינה מושפע פחות מהים ועיקרו מגיע מצפון יבשת אירופה. בשל רצועות הרים רחבות וגבוהות מתרחשים שינויים רבים באקלים המקומי של יוון. שינויים אלו מתבטאים בטמפרטורות קיצוניות יותר בהשוואה לאיים, באתונה למשל, הטמפרטורה יכולה להגיע ל-40° מעלות וישנו שיא מתועד של 48° מעלות (ב-10 ליולי, 1977). השיא השלילי אגב נמדד ב-28 לדצמבר 1938 אז הטמפרטורה באתונה צנחה ל- 17.1°- מעלות ובשנת 2004 נמדדה טמפרטורה של 10°- מעלות במהלך אירוע שלג שפקד את המדינה. מדי קיץ נערכים ביוון לגל שריפות שמגיע כאשר מזג האוויר חם ויבש ובחורף נערכים לסופות השלג שפוקדות בעיקר את צפון ומרכז/מזרח המדינה.
אפשר לחלק את יוון לאיזורים הבאים: מזרח יוון (אתונה) מזג האוויר לרוב יבש וקר, צפון מערב המדינה מזג אוויר גשום ורטוב יותר ודרום המדינה זוכה לאקלים ים תיכוני.
מזג האוויר ביוון - עם מידע מפורט:
כאן באתר תוכלו לבדוק את מזג האוויר ביוון בימים הקרובים
פורסם לראשונה בתאריך 26/05/2020, כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש בכתב מבעלי האתר.
אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב