אחרי טמפרטורות קיצוניות שנראו בחודש יוני ברוסיה, זה קורה שוב והפעם במערב קנדה וארצות הברית. בשבועיים האחרונים מדינות ואיזורים נרחבים ברצועת החוף המערבי של ארה"ב חוו גל חום קיצוני אך הפעם הוא שבר גם שיאים: 47.9°C מעלות בלייטון, קנדה ו-48°C מעלות בוושינגטון ואורוגון שבארה"ב.
שיאי החום נשברו השבוע מספר פעמים כאשר הטמפרטורה חצתה את ה-45°C ו-46°C מעלות בלייטון מוקדם יותר השבוע וביום שני (28/06) נקבע שיא חדש של 47.9, והיד עוד נטויה. גל החום צפוי להימשך גם בימים הקרובים והקלה נראת באופק רק לקראת סוף השבוע, אזהרות חום חמורות נותרו בתוקף לפחות עד יום שישי.
מדידת הטמפרטורה בלייטון, קנדה, יום שני 28 ליוני
עדכון: ב-29/06 נשבר השיא פעם נוספת כאשר נמדדו 49.6°C בלייטון.
גלי החום אינם דבר נדיר בחוף המערבי של ארה"ב אך בשנים האחרונות ניכר יש עליה במספר גלי החום וגם בשיאי הטמפטורות שנמדדו בשטח. לצד גלי החום גם אירועי השריפות הענק בקליפורניה, הנגרמות בשל שינוי האקלים וניהול לא נכון של האיזורים המיוערים במדינה.
שינויי האקלים
הדעה הרווחת בקרב מרבית האנשים היא שאירועי קיצון בודדים אינם יכולים להיחשב כשינוי אקלימי אלא יותר כחריגות חולפת. בשנים הבאות נהיה עדים לשינויים תכופים יותר במזג האוויר, שינויים אלו גם אם בודדים, רובם לא התרחשו בעבר. כאן בישראל אנו חווים שיטפונות והצפות שלא נראו בעבר, בארה"ב גלי חום והתגברות בסערות טרופיות והוריקנים, ברוסיה גלי חום שוברי שיאים שתורמים להמסת הקרחונים ולעליית מפלס מי הים ועוד אירועים חדשים בכל יום. כנראה שנצטרך לעשות יותר מלעבור למכוניות חשמליות של טסלה, להתקין פנאלים סולאריים על גגות וכו' על מנת שנוכל להאט את קצב שינויי האקלים ולאפשר לטבע להתחדש ולהתאושש בצורה טובה יותר.
המשיכו לעקוב אחרינו כאן באתר, בדף הפייסבוק, בטוויטר או להירשם לערוץ היוטיוב לקבלת עדכונים שוטפים על מזג האוויר.
פורסם לראשונה בתאריך 29/06/2021, כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש
אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב