היום חשוב לדבר על יום החוב האקולוגי "Earth Overshoot Day".
אי אפשר להשתמש במשאבי כדור הארץ לנצח. היכולת האקולוגית של כדור הארץ "לנקות" אחרינו את שאריות הפסולת ולהמשיך לייצר עבורינו חומרים ביולגיים המשמשים אותנו היא מוגבלת וכמדי שנה ארגון Global Footprint Network מציג את היום בו סיימנו את המשאבים לאותה שנה קלנדרית.
כאשר אנחנו מזכירים את החריגה האקולוגית, אי אפשר שלא להזכיר את שינויי האקלים אשר מקצרים את אורך חיי החוב האקולוגי השנתי שלנו. בעוד כ-100 ימים תתקיים ועידה (COP26) חשובה מאוד בגלאזגו שנחשבת "הזדמנות אחרונה" לפעולת אקלים עולמית גדולה אשר תאפשר הבאת טביעת הרגל האקולוגית של האנושות לאיזון אל מול המשאבים הביולוגיים והמערכות האקולוגיות יכולות לספק.
בגרף המצורף אפשר לראות כי בשנת 2020 הצלחנו לדחות מעט את יום הגירעון האקולוגי ל-22 באוגוסט אבל מהר מאוד חזרנו אחורה והשנה זה קורה היום, ב-29 ליולי.
הסיבה לדחייה היא מגיפת הקורונה שבמהלכה השארנו פחות טביעות רגל אקולוגיות.
המגיפה הוכיחה כי ניתן לשנות את התאריך ולדחוף אותו קדימה ע"י צמצום הצריכה - אוכל, טיסות, קניות ועוד, ובכך לאפשר עתיד בר קיימא לטובת האנושות כולה. הנושא הזה חשוב לא פחות מדיבורים על שיאי מזג אוויר, הצפות וכדורי ברד ענקיים. קחו את זה בחשבון כאשר אתם קונים, אוכלים, בונים, מלכלכים או כל פעולה אחרת שאינה מטיבה עם כדור הארץ, יש לנו רק אחד.
פורסם לראשונה בתאריך 29/07/2021, כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש.
אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב