גל הקור "קורל" פקד את ישראל בפברואר 2025, והביא עמו טמפרטורות נמוכות במיוחד ושלג באזורים שונים. המערכת הפולארית, שהגיעה דרך מזרח אירופה וצפון טורקיה, גרמה לירידת שלג בחרמון, בצפון רמת הגולן ובהרי הגליל הגבוהים. עם זאת, בשל מיעוט המשקעים, לא נרשמה היערמות משמעותית של שלג בהרי המרכז, כולל בירושלים. הטמפרטורות צנחו מתחת לאפס באזורים רבים, והקור הקיצוני נמשך מספר ימים, תוך גרימת חשש להיווצרות קרח על הכבישים ולפגיעה בחקלאות.
אבל לפני הכל – אתם חייבים להודות, זה היה אחד מהאירועים המרתקים ביותר שהיו לנו בשנים האחרונות, גם בהיקף רמת העניין, הציפיות, ההמתנה, ההתרחשויות ובכלל הרגעים הדרמטיים והמתח שהגל הקור הזה סיפק לנו. יחד עם רמת העניין, היה גם בילד-אפ רציני וניסיונות לתייג את האירוע כ"סערת העשור", וגם להשתמש בביטויים כמו "שלג בתל אביב" או בכלל סופה. מהיום הראשון שהמערכת הופיעה במודלים, היה ברור לנו שאין מדובר בסערת העשור או בסופה דרמטית, אלא בגל קור משמעותי בעל מאפיינים ייחודיים.
שלג בהר מירון, צילום: יחזקאל רבינוביץ
ועכשיו ניגש לסיכום כמו שסיכום צריך להיות, ענייני ומשקף.
סיכום גל הקור:
ביום הראשון של גל הקור, חמישי, נרשמו גשמים פזורים ברחבי הארץ.
ביום שישי, החל משעות הערב, החלה מערכת הקור להתחזק, מה שהוביל לירידה חדה בטמפרטורות בצפון הארץ, במיוחד באזורי הגולן והגליל.
בשבת בבוקר נצפתה ירידת שלג באזורים הגבוהים של הגולן והגליל, אך ללא היערמות.
ליל ראשון:
בהרי השומרון דווח על גשם ושלג מעורב, אך ללא הצטברות משמעותית.
בצפת ובבית ג'אן השלג הצטבר לשכבה דקה, וכן גם באזורים נוספים בהרי הגליל. בגולן לא נצפה שלג במהלך הלילה בשל מחסור במשקעים.
יום ראשון בערב:
שלג קל ירד בכרמל, לראשונה מזה 9 שנים, מגובה של 470 מטרים. הפעמים הקודמות בהן נרשם שלג באזור חיפה היו בסוף ינואר 2016 ולפני כן בפברואר 2015. במהלך הערב נמדדו טמפרטורות נמוכות במיוחד: מינוס 2 עד מינוס 5 מעלות בתחנות בצפון הגולן (אל רום, מרום גולן), מינוס 1 בצפת, וטמפרטורות מתחת לאפס בתחנות לאורך גבול הצפון.
שלג קל ירד בהרים בגליל מעל גובה 400 מטרים, אך הצטברותו הייתה מינימלית (אם בכלל) – שכבה דקה בלבד של כסנטימטר במקומות מסוימים. בלילה, השלג הגיע גם להרי המרכז, וירד בהרי השומרון, בירושלים ובגוש עציון. עם זאת, כפי שהיה צפוי, לא נרשמה הצטברות משמעותית על הקרקע.
יום שני בבוקר:
במהלך שעות הבוקר, גל משקעים שטף את הצפון וגרם לירידת שלגים בגולן, בגליל העליון ובמקומות כמו מטולה, מנרה ומשגב עם. בחלק מהמקומות נרשמה היערמות קלה של ס"מ בודדים, אך בסך הכול השלג לא גרם לשיבושים מיוחדים.
באופן כללי, ביממה האחרונה נצפו פתיתי שלג במקומות מפתיעים, גם בגבהים נמוכים יחסית כגון אום אל-פחם (500 מטרים), כפר החורש (402 מטרים), גבעת המורה (515 מטרים) ועוד. לפנינו עוד לילה קר מבית היוצר של גל הקור "קורל" ואנו צפויים לחוות שוב טמפרטורות קיצון קרות שאף יובילו לקרה מסוכנת באזורים נרחבים.
מצב המשקעים:
מרבית הגשמים ירדו מקו ירושלים דרומה, ונעצרו בקו באר שבע. כמויות המשקעים נעו סביב 20-25 מ"מ בנקודות מסוימות, אך לא התפשטו באופן אחיד. בתוך כך, לפנינו עוד לילה קר במסגרת גל הקור "קורל", כאשר צפויות שוב טמפרטורות קיצוניות קרות, שעלולות להוביל לקרה באזורים נרחבים.
סיכום כמויות המשקעים (בהמשך על גבי המפה)
אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב