פורום מזג האוויר
הוספת דיווח
- ☼
- ●
- שמיים דרמטיים בערב מעל אזור האסון גדעון
- 402
- גובה: 870 מטר
- 402
אפילו השמיים מתקדרים מעל הר מירון - משמאל באופק הרחוק, אורות חיפה
- ☼
- o
- צפת תמשיך ללהוט עד קצה התחזית חנוך א
- 231
- 231
- ☼
- o
- 32 עם לחות נמוכה , לא נורא, בעיקר בצל שמאי
- 64
- 64
- ☼
- ●
- ואם בצילומי ערב עסקנן גדעון
- 321
- 321
טבריה וחופי הכנרת עד צמח, ברקע אורות ישובי עמק הירדן ומעליהם מדינת ירדן (גרש). צילומים עם ובלי זום
- ☼
- o
- פשוט נהדר דרור ג
- 42
- גובה: 45 מטר
- 42
- ☼
- ●
- תודה על התמונות!
- 39
- גובה: 25 מטר
- 39
צפת היא מקום מרשים. רואים מחיפה והרי מירון עד טבריה, ירדן והחרמון. פשוט מדהים. תזכיר לי בבקשה מהיכן בצפת אתה מצלם, נווה אורנים?
- ☼
- ●
- אכן כן גדעון
- 43
- 43
מאזור "האייפל הקטן של צפת" -ביום בהיר רואים גם את ארובות חדרה!
- ☼
- o
- שלוגיות אחרונות יואב
- 551
- ☼
- o
- דיווחי מזג אוויר - יום שישי 30/04/2021 מתנאל
- 161
- גובה: 600 מטר
- 161
- ☼
- o
- באשקלון ללא ערפל הבוקר. יאיר
- 69
- 69
- ☼
- o
- מעלה החמישה - מערבית לירושלים: שרבי וחם, נעים בצל עם רוח קלה מתנאל
- 143
- גובה: 787 מטר
- 143
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- ברמת גן בוקר חמים, ודי לח דרור ג
- 54
- 54
אני מאוד מודאג עם מה שקורה עם חנוך, מאוד מקווה שזה לא משהו שקשור לחייו האישיים
- ☼
- ●
- הזהרו מנחשים.. החום מוציא אותם.. זהו צפע ארצישראלי מצוי dji
- 315
- 315
נכישה קטלנית .. נמצא בקבוצת הנחשים הארסיים בעולם....
הריגתם אסורה עפ חוק
נחש זה נמצא לצערי .. מת
נפגשתם... התרחקו בזהירות.. דעו.. הנחש חושש יותר מכם ויתקוף רק במקרה שיחוש סכנה לחייו
חלילה נפגעתם מנכישה..... צלצלו למד"א.. והיו במצב מנוחה מכסימלי (מאיט זרימת הארס בדם)
הריגתם אסורה עפ חוק
נחש זה נמצא לצערי .. מת
נפגשתם... התרחקו בזהירות.. דעו.. הנחש חושש יותר מכם ויתקוף רק במקרה שיחוש סכנה לחייו
חלילה נפגעתם מנכישה..... צלצלו למד"א.. והיו במצב מנוחה מכסימלי (מאיט זרימת הארס בדם)
- ☼
- ●
- ערב חם, 25 מעלות עם 35% לחות אבי (פרדס כץ)
- 57
- 57
תנחומיי למשפחות ההרוגים והפצועים באסון האזרחי הכבד ביותר בתולדות המדינה :(
האירוע הזה לא יוצא לי מהראש כל היום. פשוט נורא ...
האירוע הזה לא יוצא לי מהראש כל היום. פשוט נורא ...
- ☼
- ●
- עדכון חודשי - מפלס ים המלח
- 230
- 230
בראשית דבריי, ניחומים למשפחות הרוגי האסון במירון. שלא תדעו עוד צער. החלמה מהירה לפצועים בבתי החולים.
עכשיו אמסור את עדכון המפלס:
הערה: השם המקובל של ים המלח אינו מדויק, מכיוון שאינו אלא ימה.
לאחר שלא דווח על מפלס ים המלח במהלך חודש מרץ, התעדכן אתמול המפלס. המפלס נמדד אתמול, 29/4/2021, על גובה 435.44- מטרים, ירידה של 14 ס"מ מלפני כחודשיים (26/2/2021). חורף 2020/2021 לא העלה בהרבה את המפלס, שממשיך בירידה. כפי שמסרתי בעדכוני מפלס ים המלח הקודמים, בשנים קודמות עלה המפלס במשך 3-2 חודשים בחורף, ואילו השנה- עלייה יחידה של 3 ס"מ בחודש פברואר. מתחילת השנה ירד מפלס ים המלח ב-21 ס"מ. המפלס כיום נמוך במטר אחד בדיוק מגובה המפלס שנמדד ב-1/6/2020, כלומר במשך 10 החודשים האחרונים ירד המפלס במטר שלם. לפני כשנה, מפלס ים המלח היה גבוה ב-1.13 מטרים מהמפלס כיום.
עכשיו אמסור את עדכון המפלס:
הערה: השם המקובל של ים המלח אינו מדויק, מכיוון שאינו אלא ימה.
לאחר שלא דווח על מפלס ים המלח במהלך חודש מרץ, התעדכן אתמול המפלס. המפלס נמדד אתמול, 29/4/2021, על גובה 435.44- מטרים, ירידה של 14 ס"מ מלפני כחודשיים (26/2/2021). חורף 2020/2021 לא העלה בהרבה את המפלס, שממשיך בירידה. כפי שמסרתי בעדכוני מפלס ים המלח הקודמים, בשנים קודמות עלה המפלס במשך 3-2 חודשים בחורף, ואילו השנה- עלייה יחידה של 3 ס"מ בחודש פברואר. מתחילת השנה ירד מפלס ים המלח ב-21 ס"מ. המפלס כיום נמוך במטר אחד בדיוק מגובה המפלס שנמדד ב-1/6/2020, כלומר במשך 10 החודשים האחרונים ירד המפלס במטר שלם. לפני כשנה, מפלס ים המלח היה גבוה ב-1.13 מטרים מהמפלס כיום.
- ☼
- ●
- סיכום חורף 2021 חלק ב אין שם
- 308
- 308
החלק הראשון של סיכום חורף 2021, שפורסם שבוע שעבר, עסק בדפוסי הלחצים של שכבת ה500 מ"ב בהמיספרה הצפונית. החלק הזה מתמקד בערכי האינדקסים השונים במהלך העונה הנוכחית. גודל ערכי האינדקסים נקבע לפי מדידות טמפרטורת מי הים או מהירות הרוח, בלבד.
לה ניניה-
אחד הפרמטרים הידועים לחובבי המזג האוויר הוא אפקט האל ניניו/לה ניניה. ה"אפקט" מתאר את סטיית טמפרטורת מי הים באזור מוגדר באוקיינוס השקט הנמצא סביב החלק המזרחי של קו המשווה. כחצי מעלה יותר מהטמפרטורה הממוצעת לתקופה, למשך 3 חודשים, ואנחנו באל ניניו. כחצי מעלה פחות מהממוצע למשך 3 חודשים ואנחנו בלה ניניה. אזור המדידה מחולק ל4 תת חלקים, אזורים 1-2-3-4, כאשר מספור האזורים הולך ממזרח למערב (1 הכי מזרחי). האזורים המערביים (3 ו4) הם נרחבים באופן משמעותי מהאזורים המזרחיים ולכן טמפרטורת מי הים שם יציבה יותר, וכתוצאה מכך ערך ה"אל ניניו" מבוסס על החיתוך בין אזורים 3 ו4 בלבד. אני ממליץ לחפש בגוגל תמונות "el ninio 3.4" כדי לקבל תמונה הממחישה את ההסבר שלי.
בשל היציבות התרמית של אזור 3.4 תופעת האל ניניו או הלה ניניה הינה תופעה חד שנתית, זאת אומרת אנחנו או באל ניניו באותה עונה או בלה ניניה או במצב ניטרלי. התופעה מתחילה לקראת סוף הקיץ שם ניתן להבחין ברמזים לקראת העונה הקרבה. שיא התופעה מתרחש לקראת תחילת החורף ודועך מהחצי השני שלו (אם כי כל עונה היא שונה), וזאת בשל תזמון מינימום קרינת השמש. השנה כידוע נכנסו ל"שנת לה ניניה" אחרי 2 חורפים רצופים של אל ניניו חלש. ניניו חלש מוגדר כסטייה של בין חצי מעלה למעלה מהממוצע, בינוני כסטייה של מעלה עד מעלה וחצי, וחזק כסטייה של מעלה וחצי ויותר. תחילה המודלים חזו לה ניניה חלשה, אך בחודשי נובמבר-אוקטובר חלק מהמודלים צפו לה ניניה חזקה, אפילו שוברת שיאיים. בסך הכול סיימנו עם לה ניניה בינונית, הראשונה מאז חורף 2011-2012, ויותר מכך לראשונה מאז חורף 2015-2016 מצב בינוני של אחת התופעות. הסיכוי לאחת התופעות הוא 35% אחוז בערך, כאשר האחוזים הנותרים הם למצב ניטרלי (30%). אם כי התופעה מתרחשת במרחק רב מאיתנו ויש לה השפעה עקיפה (השפעה ישירה על זרם הסילון במערב ארה"ב מה שבגדול משפיעה על כלל זרם הסילון), הנתונים שנלקחו במהלך המדידות של ה70 שנים האחרונות מצביעים כי תופעת האל ניניו/לה ניניה בעלת השפעה לא זניחה כלל על החורף. מתוך 10 החורפים הכי גשומים מקום המדינה כ9 מהם הם חורפים אל ניניו ורק אחד לה ניניה, וגם החורף שהיה לה ניניה (1974) ממוקם בערך במקום השמיני. יכול להיות שיש לי טעות מינורית, אך זה בערך המצב יכול להיות שה7 הראשונים כולם אל ניניו ואז יש לה ניניה וניטרלי. מה הסיכוי שמתוך 10 החורפים הכי גשומים משהו כמו 80-90% הם חורפי אל ניניו כאשר הסיכוי לחורף אל ניניו הוא רק 35%~? כל זה מבוסס על 70 שנות מדידה.
חוץ מאשר ערך התופעה יש להסתכל על תזמון התופעה, זאת אומרת מתי התופעה הגיע לשיאה? אחרי אלו חורפים הגיע התופעה (2 אל ניניו במקרה שלנו)? והאם התופעה הופסקה במהלך העונה (כמו שהיה בחורף 16-17)? השנה הלה ניניה הגיע לשיאה בתזמון מוקדם יחסית וזה יכול להראות על קושי להיווצרות המצב, דבר שיכול להעיד כנגד שיבת התופעה בחורף הבא. בניגוד לכך לאור נתוני עבר, כמו שניתן לראות בטבלה, "לה ניניה" לרוב מגיע בזוגות או שלשות (ראו חורפים 17 ו18, 11 ו12, 08 ו09).
הוורטקס-
הוורטקס הינם המערבולות הפולאריות שנוצרות מדי חורף ודועכות לקראת סופו (כרגע למען האמת). מיקום המערבולות הפולאריות הללו באזור הקוטב הצפוני קובע את כלל מיקומי השקעים והרמות בקווי רוחב דרומיים יותר, ולהפך (יש אינטרקציה בין גופי אוויר נרחבים, יש גם אינטרקציה בציר המאונך בין שכבות שונות של האטמוספירה). כדי להגדיר את העוצמה היחסית של הוורטקס חוקרים נוטים לבחון את מהירות הרוחות בקו 65 צפון בשכבת האוויר של 10 מ"ב (גבוהה מאוד ודלילה). וורטקס פולארי חזק תומך בחיזוק זרם הסילון של האוקיינוס האטלנטי, ובכך להכנסת שקעים לצפון מערב אירופה בעוד דרום מערב אירופה תחת רמה. לרוב המצב הזה חיובי לנו. זהו גם ה"מצב הטבעי", זאת אומרת הנפוץ, של דפוס ההתנהגות בחורף. וורטקס פולארי חלש מאפשר לשקעים להתמקם דווקא בתוך יבשת אירופה ולהביא לזרימת אוויר קר לקווים דרומים (קווים דרומים זה 40 עד 60 צפון לא אנחנו, אנחנו דרומיים דרומיים). במצב כזה יש סיכוי גובר לאוויר מתון כאן, בעוד דרום מערב אירופה נהנית ממזג אוויר חורפים מהרגיל. במצב הקיצוני של אירוע SSW הוורטקס הפולארי פשוט מתפצל לכמה חלקים ואוויר קר במיוחד שאמור להיות רק סביב הקוטב מדרים לקווי רוחב ממוזגים. זה אכן מה שהתרחש השנה בתחילת ינואר. במקרה כזה יש סבירות ממש גבוהה לעצירת גשמים כאן בישראל למשך מספר שבועות כמספר שבועות לאחר האירוע. כל זה אכן התרחש בתחילת פברואר, אם כי היו תקופות יובש נוספות החורף שלא קשורות לתופעה. התופעה לא חוזרת מדי שנה והסיכוי שהיא תתרחש חורף אחרי חורף בשל היקפה הוא נמוך.
תמונה 2 מתארת את מהירות הרוחות בקו 65 צפון במהלך החורף הנוכחי. האזורים השונים הצבועים באפור הם סטיות התקן. סטיית תקן ראשונה (סיכוי של 66% להיות בתוכה), וסטיית התקן השנייה (סיכוי של 95% להיות בתוכה). שימו לב שבתחילת ינואר הוורטקס היה אולי הכי חלש אי פעם לתקופה. העונה הוורטקס היה חזק מהממוצע בעיקר בחודש נובמבר, וקרס לקראת חודשי החורף עד שחזר לעצמו לקראת אמצע פברואר וחודש מרץ.
AO וNAO-
התנודה הקוטבית והתנודה של האוקיינוס האטלנטי.
התנודה הקוטבית מתארת את זרם הסילון הכולל של ההמיספרה הצפונית. כאשר הערך הוא חיובי הזרם מתון, בעל שינויים קלים מצפון לדרום, בניגוד לערך שלילי שעבורו זרם הסילון מתנהג בצורה יותר גלית. אם כי ניתן לחשוב שוורטקס גלי הוא טוב עבורינו, אין כך המצב. לרוב כאשר הוורטקס גלי אנחנו חסומים תחת האזור שלחץ האוויר הגבוה מצפין, ולא איפה שהשקע מדרים.
ערך הNAO מתאר את מיקום השקעים והרמות במזרח האוקיינוס האטלנטי צמוד למערב אירופה. הערך נמדד לפי הפרש לחצים בין תחנות באיסלנד לתחנות בפורטוגל ואני חושב גם באיים הקנריים. NAO חיובי הינו המצב הנפוץ של החורף עבורו השקעים מתמקדים בצפון מערב אירופה, מה שמביא להתפתחות רמות בדרום מערב אירופה. NAO שלילי הינו המצב המנוגד. השנה לראשונה מ2013 היו חודשי חורף שלמים שסיימנו עם ערך NAO הפחות ממינוס 0.5 בממוצע.
ערכי הפרמטרים השונים בנויים כך שלרוב המצב האופטימלי לנו הוא המצב בעל הערך החיובי (NAO חיובי, AO חיובי, אל ניניו [טמפרטורה חיובית], PDO חיובי, וורטקס חזק מהממוצע), בעוד במערב אירופה ומרכז-מזרח ארה"ב מעדיפים את המצב ההפוך, השלילי.
לפי השוואה בין הגרף התחתון (AO) והעליון (NAO) של תמונה 3 ניתן להבחין בקורלציה בין ערך הNAO וערך הAO. השנה היינו בשיא החורף תחת הערכים השלילים, והתוצאות הן על פני השטח.
שימו לב לזינוק בערך הAO לקראת אמצע פברואר, מתי שקיבלנו את השקע הכי עמוק השנה ומערכת השלג. גם ערך הNAO עשה מהפך חיובי לקראתנו בתקופה ההיא.
אם כי ערכי הNAO והAO קשים לחיזוי מוקדם מראש, בניגוד לאל ניניו, עדיין אפשר לנסות לבנות צפי לפי התפלגות טמפרטורת מי הים באוקיינוס האטלנטי בתחילת העונה.
חלק ג כבר לא יכלול הסברים אלא רק פרסומים מרחבי העולם השנה.
לה ניניה-
אחד הפרמטרים הידועים לחובבי המזג האוויר הוא אפקט האל ניניו/לה ניניה. ה"אפקט" מתאר את סטיית טמפרטורת מי הים באזור מוגדר באוקיינוס השקט הנמצא סביב החלק המזרחי של קו המשווה. כחצי מעלה יותר מהטמפרטורה הממוצעת לתקופה, למשך 3 חודשים, ואנחנו באל ניניו. כחצי מעלה פחות מהממוצע למשך 3 חודשים ואנחנו בלה ניניה. אזור המדידה מחולק ל4 תת חלקים, אזורים 1-2-3-4, כאשר מספור האזורים הולך ממזרח למערב (1 הכי מזרחי). האזורים המערביים (3 ו4) הם נרחבים באופן משמעותי מהאזורים המזרחיים ולכן טמפרטורת מי הים שם יציבה יותר, וכתוצאה מכך ערך ה"אל ניניו" מבוסס על החיתוך בין אזורים 3 ו4 בלבד. אני ממליץ לחפש בגוגל תמונות "el ninio 3.4" כדי לקבל תמונה הממחישה את ההסבר שלי.
בשל היציבות התרמית של אזור 3.4 תופעת האל ניניו או הלה ניניה הינה תופעה חד שנתית, זאת אומרת אנחנו או באל ניניו באותה עונה או בלה ניניה או במצב ניטרלי. התופעה מתחילה לקראת סוף הקיץ שם ניתן להבחין ברמזים לקראת העונה הקרבה. שיא התופעה מתרחש לקראת תחילת החורף ודועך מהחצי השני שלו (אם כי כל עונה היא שונה), וזאת בשל תזמון מינימום קרינת השמש. השנה כידוע נכנסו ל"שנת לה ניניה" אחרי 2 חורפים רצופים של אל ניניו חלש. ניניו חלש מוגדר כסטייה של בין חצי מעלה למעלה מהממוצע, בינוני כסטייה של מעלה עד מעלה וחצי, וחזק כסטייה של מעלה וחצי ויותר. תחילה המודלים חזו לה ניניה חלשה, אך בחודשי נובמבר-אוקטובר חלק מהמודלים צפו לה ניניה חזקה, אפילו שוברת שיאיים. בסך הכול סיימנו עם לה ניניה בינונית, הראשונה מאז חורף 2011-2012, ויותר מכך לראשונה מאז חורף 2015-2016 מצב בינוני של אחת התופעות. הסיכוי לאחת התופעות הוא 35% אחוז בערך, כאשר האחוזים הנותרים הם למצב ניטרלי (30%). אם כי התופעה מתרחשת במרחק רב מאיתנו ויש לה השפעה עקיפה (השפעה ישירה על זרם הסילון במערב ארה"ב מה שבגדול משפיעה על כלל זרם הסילון), הנתונים שנלקחו במהלך המדידות של ה70 שנים האחרונות מצביעים כי תופעת האל ניניו/לה ניניה בעלת השפעה לא זניחה כלל על החורף. מתוך 10 החורפים הכי גשומים מקום המדינה כ9 מהם הם חורפים אל ניניו ורק אחד לה ניניה, וגם החורף שהיה לה ניניה (1974) ממוקם בערך במקום השמיני. יכול להיות שיש לי טעות מינורית, אך זה בערך המצב יכול להיות שה7 הראשונים כולם אל ניניו ואז יש לה ניניה וניטרלי. מה הסיכוי שמתוך 10 החורפים הכי גשומים משהו כמו 80-90% הם חורפי אל ניניו כאשר הסיכוי לחורף אל ניניו הוא רק 35%~? כל זה מבוסס על 70 שנות מדידה.
חוץ מאשר ערך התופעה יש להסתכל על תזמון התופעה, זאת אומרת מתי התופעה הגיע לשיאה? אחרי אלו חורפים הגיע התופעה (2 אל ניניו במקרה שלנו)? והאם התופעה הופסקה במהלך העונה (כמו שהיה בחורף 16-17)? השנה הלה ניניה הגיע לשיאה בתזמון מוקדם יחסית וזה יכול להראות על קושי להיווצרות המצב, דבר שיכול להעיד כנגד שיבת התופעה בחורף הבא. בניגוד לכך לאור נתוני עבר, כמו שניתן לראות בטבלה, "לה ניניה" לרוב מגיע בזוגות או שלשות (ראו חורפים 17 ו18, 11 ו12, 08 ו09).
הוורטקס-
הוורטקס הינם המערבולות הפולאריות שנוצרות מדי חורף ודועכות לקראת סופו (כרגע למען האמת). מיקום המערבולות הפולאריות הללו באזור הקוטב הצפוני קובע את כלל מיקומי השקעים והרמות בקווי רוחב דרומיים יותר, ולהפך (יש אינטרקציה בין גופי אוויר נרחבים, יש גם אינטרקציה בציר המאונך בין שכבות שונות של האטמוספירה). כדי להגדיר את העוצמה היחסית של הוורטקס חוקרים נוטים לבחון את מהירות הרוחות בקו 65 צפון בשכבת האוויר של 10 מ"ב (גבוהה מאוד ודלילה). וורטקס פולארי חזק תומך בחיזוק זרם הסילון של האוקיינוס האטלנטי, ובכך להכנסת שקעים לצפון מערב אירופה בעוד דרום מערב אירופה תחת רמה. לרוב המצב הזה חיובי לנו. זהו גם ה"מצב הטבעי", זאת אומרת הנפוץ, של דפוס ההתנהגות בחורף. וורטקס פולארי חלש מאפשר לשקעים להתמקם דווקא בתוך יבשת אירופה ולהביא לזרימת אוויר קר לקווים דרומים (קווים דרומים זה 40 עד 60 צפון לא אנחנו, אנחנו דרומיים דרומיים). במצב כזה יש סיכוי גובר לאוויר מתון כאן, בעוד דרום מערב אירופה נהנית ממזג אוויר חורפים מהרגיל. במצב הקיצוני של אירוע SSW הוורטקס הפולארי פשוט מתפצל לכמה חלקים ואוויר קר במיוחד שאמור להיות רק סביב הקוטב מדרים לקווי רוחב ממוזגים. זה אכן מה שהתרחש השנה בתחילת ינואר. במקרה כזה יש סבירות ממש גבוהה לעצירת גשמים כאן בישראל למשך מספר שבועות כמספר שבועות לאחר האירוע. כל זה אכן התרחש בתחילת פברואר, אם כי היו תקופות יובש נוספות החורף שלא קשורות לתופעה. התופעה לא חוזרת מדי שנה והסיכוי שהיא תתרחש חורף אחרי חורף בשל היקפה הוא נמוך.
תמונה 2 מתארת את מהירות הרוחות בקו 65 צפון במהלך החורף הנוכחי. האזורים השונים הצבועים באפור הם סטיות התקן. סטיית תקן ראשונה (סיכוי של 66% להיות בתוכה), וסטיית התקן השנייה (סיכוי של 95% להיות בתוכה). שימו לב שבתחילת ינואר הוורטקס היה אולי הכי חלש אי פעם לתקופה. העונה הוורטקס היה חזק מהממוצע בעיקר בחודש נובמבר, וקרס לקראת חודשי החורף עד שחזר לעצמו לקראת אמצע פברואר וחודש מרץ.
AO וNAO-
התנודה הקוטבית והתנודה של האוקיינוס האטלנטי.
התנודה הקוטבית מתארת את זרם הסילון הכולל של ההמיספרה הצפונית. כאשר הערך הוא חיובי הזרם מתון, בעל שינויים קלים מצפון לדרום, בניגוד לערך שלילי שעבורו זרם הסילון מתנהג בצורה יותר גלית. אם כי ניתן לחשוב שוורטקס גלי הוא טוב עבורינו, אין כך המצב. לרוב כאשר הוורטקס גלי אנחנו חסומים תחת האזור שלחץ האוויר הגבוה מצפין, ולא איפה שהשקע מדרים.
ערך הNAO מתאר את מיקום השקעים והרמות במזרח האוקיינוס האטלנטי צמוד למערב אירופה. הערך נמדד לפי הפרש לחצים בין תחנות באיסלנד לתחנות בפורטוגל ואני חושב גם באיים הקנריים. NAO חיובי הינו המצב הנפוץ של החורף עבורו השקעים מתמקדים בצפון מערב אירופה, מה שמביא להתפתחות רמות בדרום מערב אירופה. NAO שלילי הינו המצב המנוגד. השנה לראשונה מ2013 היו חודשי חורף שלמים שסיימנו עם ערך NAO הפחות ממינוס 0.5 בממוצע.
ערכי הפרמטרים השונים בנויים כך שלרוב המצב האופטימלי לנו הוא המצב בעל הערך החיובי (NAO חיובי, AO חיובי, אל ניניו [טמפרטורה חיובית], PDO חיובי, וורטקס חזק מהממוצע), בעוד במערב אירופה ומרכז-מזרח ארה"ב מעדיפים את המצב ההפוך, השלילי.
לפי השוואה בין הגרף התחתון (AO) והעליון (NAO) של תמונה 3 ניתן להבחין בקורלציה בין ערך הNAO וערך הAO. השנה היינו בשיא החורף תחת הערכים השלילים, והתוצאות הן על פני השטח.
שימו לב לזינוק בערך הAO לקראת אמצע פברואר, מתי שקיבלנו את השקע הכי עמוק השנה ומערכת השלג. גם ערך הNAO עשה מהפך חיובי לקראתנו בתקופה ההיא.
אם כי ערכי הNAO והAO קשים לחיזוי מוקדם מראש, בניגוד לאל ניניו, עדיין אפשר לנסות לבנות צפי לפי התפלגות טמפרטורת מי הים באוקיינוס האטלנטי בתחילת העונה.
חלק ג כבר לא יכלול הסברים אלא רק פרסומים מרחבי העולם השנה.
- ☼
- ●
- באירופה היה חורף ממוצע לדעתי ולא יותר מזה ואף פחות בכמה שמאי
- 84
- ☼
- ●
- זה מה שאני יודע כרגע אין שם
- 92
- 92
רוב הנתונים שאני מחזיק בידי הם מבריטניה בשל גודל הקהילה של חובבי מזג האוויר, והעובדה שהם דוברי אנגלית.
דצמבר ממוצע לחלוטין, ינואר קר מהממוצע במעלה וחצי והקר ביותר עשור (ואני חושב אולי החודש הקר ביותר מאז מרץ 2013), פברואר ממוצע לחלוטין אם כי הבדלים ניכרים בין החצי הראשון לשני, מרץ חמים מהרגיל בחצי מעלה, אפריל הקר ביותר מאז 1989.
סך הכול מקורבים טוענים שזה החורף המשמעותי ביותר כנראה עשור.
נטו טמפרטורה ללא התייחסות למשקעים ושלג, רק עבור אנגליה.
אני יודע שבספרד אירוע השלג של ינואר היה המשמעותי ביותר מאז תחילת שנות ה70.
קשה להעריך מה התרחש בשאר אירופה לפי המפות של הreanalysis archieves, אם כי זה נראה שבאמת היה חוסר אספקת קור משמעותי לאירופה במהלך רוב החורף. ב10 לפברואר~ וב16 היו טמפרטורות חריגות לכיוון הקר במרכז ומזרח אירופה.
לאחר שאני אחפש פרסומים מהשנה האחרונה אני אוכל לפרט.
דצמבר ממוצע לחלוטין, ינואר קר מהממוצע במעלה וחצי והקר ביותר עשור (ואני חושב אולי החודש הקר ביותר מאז מרץ 2013), פברואר ממוצע לחלוטין אם כי הבדלים ניכרים בין החצי הראשון לשני, מרץ חמים מהרגיל בחצי מעלה, אפריל הקר ביותר מאז 1989.
סך הכול מקורבים טוענים שזה החורף המשמעותי ביותר כנראה עשור.
נטו טמפרטורה ללא התייחסות למשקעים ושלג, רק עבור אנגליה.
אני יודע שבספרד אירוע השלג של ינואר היה המשמעותי ביותר מאז תחילת שנות ה70.
קשה להעריך מה התרחש בשאר אירופה לפי המפות של הreanalysis archieves, אם כי זה נראה שבאמת היה חוסר אספקת קור משמעותי לאירופה במהלך רוב החורף. ב10 לפברואר~ וב16 היו טמפרטורות חריגות לכיוון הקר במרכז ומזרח אירופה.
לאחר שאני אחפש פרסומים מהשנה האחרונה אני אוכל לפרט.
- ☼
- o
- תודה על המידע העשיר ,אני רק מסיק ממה שאני רואה ב windy שמאי
- 81
- 81
- ☼
- o
- האם יש שלג בחרמון? שלגון
- 155
- גובה: 700 מטר
- 155
- ☼
- o
- לא איציק
- 36
- 36
- ☼
- o
- סביר שיש שלוגיות בואדיות מוצלים מעל 2300 מטר, יעני בחרמון הסורי והלבנוני חנוך א
- 88
- 88
- ☼
- ●
- זה מה שרואים באתר סקי בלבנון
- 256
- 256
המיקום: 9.1 קילומטרים מדרום מערב לפסגה הגבוהה בלבנון (קורנת א- סעודה, 3088 מטרים מעל פני הים) ליישוב קוראים אריז או אל ארז והוא נמצא מזרחית לעיר בשרי. הגובה ממנו צולמה התמונה הוא כ-1880 מטרים מעל פני הים.
- ☼
- ●
- יפה....חופף בערך לשלוגיות במפלס העליון..או ג'ורג'
- 73
- 73
יותר נכון לשלוגיות במוצבים של 2200 מטר....שאריות אחרונות לנו וללבנונים לחורף זה...למרות שבקורנט א סוודה אני די בטוח שעד יוני יחזיקו השלוגיות...בכל זאת 3000 מטר
- ☼
- o
- במצפה שלגים יש שלג? שלגון
- 45
- 45
- ☼
- o
- יכול להיות שקצת שלוגיות דרור ג
- 72
- 72
- ☼
- ●
- לאחר שהשלגים מפשירים, החרמון והרי הלבנון מאבדים מיופיים אבי (פרדס כץ)
- 101
- 101
נראים כמו סוואנה עם כל הצמחיה היבשה, הקוצים ומיעוט העצים
- ☼
- o
- איזה גובה זה? שלגון
- 42
- 42
- ☼
- ●
- מישהו יודע כמה גשם ירד במדריד היום? דרור ג
- 286
- 286
צפיתי במשחק ובמהלכו ירד גשם מטורף ללא הפסקה
- ☼
- ●
- מה שאתה ראית זו כנראה הזיעה של זינאדין זידאן חנוך א
- 156
- 156
כי התחנות באזור האיצטדיון של ריאל מדריד מדווחות רק על 7-8 ממ בזמן המשחק
- ☼
- o
- ירד מבול... למשך זמן רציני... As Above So Below
- 97
- 97
- ☼
- o
- גם, אבל תראה את השידור החוזר, במשך כל המשחק ירד גשם מטורף דרור ג
- 89
- 89
- ☼
- ●
- לא מדובר בברנבאו, הם שיחקו באיצטדיון אחר עם מעט מושבים, אופיר פרנקו
- 51
- 51
לפי מה שהבנתי זה נמצא קרוב לשדה התעופה של מדריד.
- ☼
- ●
- אפריל ומאי ביחד עם נובמבר ודצמבר הם החודשים הגשומים ביותר שם. איתן
- 121
- 121
ולמרות שיש גשם בכל חודשי השנה, בכמויות כאלה ואחרות, ממוצע המשקעים הוא סביב 400 מ"מ בלבד, נמוך מהממוצע ברוב האזורים הים תיכוניים של ישראל.
- ☼
- ●
- אתה בטוח שרק 400 ? מדריד יחסית גבוה יאיר
- 62
- 62
ולא נראה לי שהממוצע שמה כזה נמוך. להערכתי נראה לי יותר סביב ה600 נשמע הגיוני יותר
- ☼
- o
- הממוצע במדריד הוא 436 מ"מ אליה
- 68
- ☼
- ●
- אם אני לא טועה וזוכר נכון, זה בגלל הסיבות הבאות: מרחק רב מהים וההרים שמסביב דרור ג
- 60
- 60
אמנם העיר גבוהה יחסית, אבל האזור שמסביבה גבוה משמעותית,מה שכנראה משפיע על כמות המשקעים
וגם, כמו בישראל, בגלל המרחק מהים כנראה שנוצר איזשהו אפקט, כמו בבקעת הירדן
וזו בהחלט כמות נמוכה, במישור החוף המרכזי אצלנו יורד יותר
וגם, כמו בישראל, בגלל המרחק מהים כנראה שנוצר איזשהו אפקט, כמו בבקעת הירדן
וזו בהחלט כמות נמוכה, במישור החוף המרכזי אצלנו יורד יותר
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- אתמול ירדו במדריד ברוב המקומות בין 10 ל-20 מ"מ אבי (פרדס כץ)
- 79
- 79
- ☼
- ●
- מה שהיה אתמול/היום במדריד As Above So Below
- 182
- 182
- ☼
- ●
- מי שחטף מכת גשם רצינית זו מלגה בדרום ספרד חנוך א
- 106
- 106
שקיבלה כ-50 ממ
- ☼
- ●
- נראה שעוברת באזור מערכת משמעותית דרור ג
- 65
- 65
זו כמות השווה כמעט לכל הכמות שיורדת בחודשים אפריל-מאי, לפי ויקיפדיה
- ☼
- ●
- סופה בשם לולה חצתה את האוקינוס האטלנטי ועשתה בלאגן רציני בדרכה חנוך א
- 167
- 167
ספרד
פורטוגל
האיים האזוריים
פורטוגל
האיים האזוריים
- ☼
- o
- ומלאגה עם אקלים ים תיכוני עם ממוצע של כ 300 ממ בלבד שמאי
- 61
- 61
- ☼
- o
- ומלאגה עם אקלים ים תיכוני עם ממוצע של כ 300 ממ בלבד שמאי
- 34
- 34
- ☼
- o
- מאוד מוזר איך אצלינו אפילו החוף הדרומי הממוצע גבוה משל מלאגה ואף ממדריד? יאיר
- 50
- 50
- ☼
- ●
- איפה ראית שהממוצע שם הוא כזה נמוך? כי באתר הרשמי כתוב שהממוצע שם עומד על 534 מ"מ אבי (פרדס כץ)
- 43
- ☼
- ●
- צודק ,התבלבלתי, מלגה נושקת לדרום מערב ים התיכון ולכן יותר שמאי
- 34
- 34
משקעים.
מלגה זוכה למשקעים כמונו, בעיקר בחורף ולעיתים בעונות מעבר= ים תיכוני.
מזרח מלגה יבש הרבה יותר מהמערב, בגלל התרחקות מהאוקינוס, כאשר המשקעים מצפינים כמו בארצנו.
מדרום מערב מגיעים השקעים ומצפינים, למרות שהשקעים והסערות במערב ספרד הרבה יותר גדולות ועוצמתיות משלנו
מלגה זוכה למשקעים כמונו, בעיקר בחורף ולעיתים בעונות מעבר= ים תיכוני.
מזרח מלגה יבש הרבה יותר מהמערב, בגלל התרחקות מהאוקינוס, כאשר המשקעים מצפינים כמו בארצנו.
מדרום מערב מגיעים השקעים ומצפינים, למרות שהשקעים והסערות במערב ספרד הרבה יותר גדולות ועוצמתיות משלנו
- ☼
- ●
- 38 מעלות ינון
- 57
- ☼
- ●
- סופר מון הלילה ז'ק
- 368
- 368
צילום יונתן סינדל- פלאש 90
- ☼
- o
- תצלומים מדהימים! צביה
- 50
- 50
- ☼
- o
- וגם חנוך א
- 182
- 182
- ☼
- ●
- דיווחי מזג אוויר - יום רביעי 28/04/2021 דרור ג
- 272
- 272
ברמת גן קריר עד נעים עם הגבלת ראות קלה
נכנסים לחודש מאי, אפשר כבר לסכם את החורף אלא אם כן תבוא מערכת כמו מאי 2014, לדעתי אחרי 2 חורפים גשומים בצורה שלא תאומן, אפשר לקחת גם חורף אחד ממוצע עד מתחת לממוצע
אנחנו עומדים על 80%-110% מהממוצע בכל הארץ, ולדעתי זה בסדר גמור
נכנסים לחודש מאי, אפשר כבר לסכם את החורף אלא אם כן תבוא מערכת כמו מאי 2014, לדעתי אחרי 2 חורפים גשומים בצורה שלא תאומן, אפשר לקחת גם חורף אחד ממוצע עד מתחת לממוצע
אנחנו עומדים על 80%-110% מהממוצע בכל הארץ, ולדעתי זה בסדר גמור
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- 13 מעלות אלון
- 103
- גובה: 570 מטר
- 103
רוחות חזקות מאוד
קר
קר
- ☼
- ●
- אני איתך, דרור ג. מנחם
- 98
- 98
זה ההגדרה של השלוש השנים האחרונות
- ☼
- ●
- אני חושב שאי אפשר להשוות את השנה לשנתיים שקדמו דרור ג
- 152
- 152
צמד חורפים כמו שהיו, ספק אם יחזור גם עוד 50 שנה
שניהם מהחורפים הגשומים שידעה המדינה, והם באו ברצף
שניהם מהחורפים הגשומים שידעה המדינה, והם באו ברצף
- ☼
- ●
- ✔✔ מתנאל
- 59
- 59
בהחלט.
מה שאני מקווה שהחורפים הבאים יספקו לנו אירועים נחמדים כמו שלג בהרים וכדו'.
אבל צמד חורפים גשומים כמו שהיו זה בהחלט חריג ונדיר, על שלל שיאי הגשמים שנשברו בהם.
מה שאני מקווה שהחורפים הבאים יספקו לנו אירועים נחמדים כמו שלג בהרים וכדו'.
אבל צמד חורפים גשומים כמו שהיו זה בהחלט חריג ונדיר, על שלל שיאי הגשמים שנשברו בהם.
- ☼
- ●
- בוקר מעונן בעננות משתנה בבית שאן ללא שמש אלכס גרנשטיין
- 71
- 71
מה הסיבה לבוקר שכזה היום?
- ☼
- o
- עבר שקע מצפון מזרח והחדיר לחויות מהים, הכל יתאדה עם ההתחממות במהלך היום אייל הצפון
- 82
- 82
- ☼
- o
- זמן קצר לאחר פרסום ההודעה השמש יצאה אלכס גרנשטיין
- 63
- 63
- ☼
- o
- מה היה במאי 2014? אופיר פרנקו
- 82
- 82
- ☼
- ●
- אחד מ3 המערכות האמיתיות של החורף המזעזע 2013-14 דרור ג
- 168
- 168
ממה שאני זוכר, אחת הייתה כמובן דצמבר 2013, אחריה במרץ 2014 היה מערכת די נחמדה וחורפית, לאחר ינואר ופברואר היבשים ביותר אי פעם או בין היבשים,ובמאי הייתה מערכת מאוד חריגה לחודש
אלו היו 3 המערכות הרציניות היחידות בחורף המזעזע והיבש ביותר שידעה המדינה
https://ims.gov.il/sites/default/files/2020-09/rai...
אלו היו 3 המערכות הרציניות היחידות בחורף המזעזע והיבש ביותר שידעה המדינה
https://ims.gov.il/sites/default/files/2020-09/rai...
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- לא נשלל שיהיו עוד ימים קרירים העונה מתנאל
- 112
- 112
13 במאי 2018 - יום ירושלים קריר.
24 במאי 2020 - שלג קל שנערם בפסגות החרמון.
ישנם כמובן עוד אירועים רבים במאי, אבל אלה מה שבחרתי להביא כרגע.
24 במאי 2020 - שלג קל שנערם בפסגות החרמון.
ישנם כמובן עוד אירועים רבים במאי, אבל אלה מה שבחרתי להביא כרגע.
- ☼
- ●
- מה שהיה בסוף מאי שני שעברה אני עדיין מתקשה להאמין האמת דרור ג
- 147
- 147
שלג, אפילו בפסגת החרמון בסוף מאי, מאוד מאוד מאוד נדיר
- ☼
- o
- בהחלט. זה האירוע הכי מאוחר שידוע על שלג בחרמון מתנאל
- 90
- 90
- ☼
- ●
- דיווחים על ארבה בערבה חנוך א
- 668
- 668
מפת הארבה באזורנו
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- דיווחי ארבה מעודכנים (אנגלית) חנוך א
- 194
- ☼
- o
- הגיעו לאילת ינון
- 126
- 126
- ☼
- ●
- קיבוץ סמר ליד תמנע חנוך א
- 212
- ☼
- ●
- משרד החקלאות מספר הארבה לא מטריד בערל
- 209
- 209
נכון לעכשיו, עוקבים מקרוב
- ☼
- o
- איזה פאסון מרשים, גם הקורונה לא הייתה מטרידה עד שהיא התפשטה. As Above So Below
- 116
- 116
- ☼
- ●
- כולה ארבה...מעדן אהוב בצפון אפריקה סיגל - קריות
- 166
- 166
גם אצל יהודי צפון אפריקה.
קורונה ? וירוס .
קורונה ? וירוס .
- ☼
- o
- לא ממש... יכול לגרום הרבה נזק לחלקלאות... שלגיה
- 109
- 109
- ☼
- ●
- דיווחי מזג אוויר - יום שלישי 27/04/2021 מתנאל
- 158
- 158
עוד בוקר קריר לאוסף עם 11 מעלות מינ' בירושלים, וכ-9 בראש צורים שבגוש עציון.
כוכב השחר כעת - מעונן חלקית.
כוכב השחר כעת - מעונן חלקית.
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- כוכב השחר: מתנאל
- 203
- 203
- ☼
- o
- כיסוי עננות יפה כאן ממש עונת מעבר אייל הצפון
- 62
- 62
- ☼
- o
- מעונן וקריר כאן אלון
- 48
- 48
- ☼
- ●
- בוקר קריר משהו היה פה, עכשיו כבר נעים מאוד מאוד, רוח מושלמת דרור ג
- 66
- 66
בהיר לחלוטין
22 מ"צ, כך מרגיש
דרך אגב, הזמנתי לא מזמן מאיביי(חיכיתי שייגמר הקורונה) תחנת מזג אוויר, אם אפשר לקרוא לזה כך כי היא כוללת רק טמפרטורה, לחות, לחץ ברומטרי, מצב ירח
כדי שסוף סוף אדע את הטמפרטורה בכל רגע
22 מ"צ, כך מרגיש
דרך אגב, הזמנתי לא מזמן מאיביי(חיכיתי שייגמר הקורונה) תחנת מזג אוויר, אם אפשר לקרוא לזה כך כי היא כוללת רק טמפרטורה, לחות, לחץ ברומטרי, מצב ירח
כדי שסוף סוף אדע את הטמפרטורה בכל רגע
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- בחרמון העליון 3 מ"צ בלילה האחרון דרור ג
- 83
- 83
קצת פחות מ10 באל-רום
סוף אפריל בכל זאת
סוף אפריל בכל זאת
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- הים קר מהממוצע במידה נכרת דרור ג
- 115
- 115
מתחת ל-20 מ"צ, בתקופה זו אמור להיות עד כמה שזכור לי 24 מ"צ
ההודעה נערכה
- ☼
- ●
- טמפ' מי הים התיכון היא ממוצעת לעונה אבי (פרדס כץ)
- 82
- 82
טמפרטורת מי הים התיכון הממוצעת לאפריל עומדת על 19°-20° (בדיוק כמו שיש עכשיו), במהלך מאי זה עולה ל-22°-23°
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- אנחנו בסוף חודש אפריל, כך שאולי קצת הגזמתי אבל אני מאמין שזה עדיין מתחת לממוצע דרור ג
- 70
- 70
- ☼
- ●
- עדכון מפלס הכנרת
- 103
- 103
מפלס הכנרת נמדד הבוקר בגובה 209.135- מטרים, ירידה של 1 ס"מ מאתמול. בשבוע האחרון ירד המפלס ב-3 ס"מ. בתחילת אפריל היה המפלס נמוך ב-1.5 ס"מ מהמפלס היום.
- ☼
- ●
- ירד היום גשם במקום כלשהו בישראל?
- 74
- 74
ראיתי אפשרות לגשם בתחזיות למקומות בצפון הארץ
- ☼
- o
- 15 מעלות. חבקוק
- 35
- מזג אוויר: בהיר
- טמפרטורה: 15.0°
- גובה: 835 מטר
- 35
- ☼
- o
- ברמת גן קריר, 18 מ"צ לדעתי דרור ג
- 29
- 29
- ☼
- ●
- קרר אלון
- 9
- 9
13 מעלות עם רוח עזה
- ☼
- ●
- היום לפני שלוש שנים: מזג אוויר סוער ואסון נחל צפית ז'ק
- 320
- 320
לפני שלוש שנים החל מה- 25 באפריל היתה הארץ תחת השפעת מערכת מזג אויר מסוג אפיק ים סוף פעיל מלווה באפיק רום מנותק, אשר גרמו למזג אוויר סוער וגשמים חזקים באיזורים שונים בארץ במשך כמה ימים.
- ☼
- o
- וככה נראה קוסמו באותו זמן ז'ק
- 344
- 344
- ☼
- ●
- באותו אירוע נשבר שיא של גשם בת"א ב-10 דקות (ובעוד מספר מקומות נשברו שיאים שונים) אבי (פרדס כץ)
- 128
- 128
בת"א חוף ירדו 22 מ"מ תוך 10 דקות.
את האירוע הזה לא כ"כ אשכח, יומיים רצופים שבהם הגיעה עננות מאיימת מכיוון דרום-מזרח, ב-25/04 ירדו גשמים עזים מאוד מלווים בברד (השיא היה ביום הזה), יום למחרת (26/04) זה קרה בעיקר בפנים הארץ יותר והיה אז את האסון בנחל צפית.
את האירוע הזה לא כ"כ אשכח, יומיים רצופים שבהם הגיעה עננות מאיימת מכיוון דרום-מזרח, ב-25/04 ירדו גשמים עזים מאוד מלווים בברד (השיא היה ביום הזה), יום למחרת (26/04) זה קרה בעיקר בפנים הארץ יותר והיה אז את האסון בנחל צפית.
- ☼
- ●
- באותו אירוע נמדדו בירושלים עוצמות גשם מעל 200 ממ לשעה חבקוק
- 66
- מזג אוויר: סופת רעמים
- 66
עם ברד שטפנות הצפות וברקים, בקיצור: כל החבילה
- 369
כעת 16 מ.צ עם 93% לחות עם רוח חזקה יחסית,
גשם קל כעת ושמיים מעוננים לגמרי, תחושב חורפית לגמרי
גשם קל כעת ושמיים מעוננים לגמרי, תחושב חורפית לגמרי
- ☼
- ●
- נראה שיירד גשם שלגון
- 243
- 243
מאוד מעונן
- ☼
- o
- למה יש ככ הרבה עומסי חום על תחילת האביב? האם זה מראה שהקיץ יהיה חם מהרגיל? נמר
- 128
- ☼
- ●
- אוירה חורפית הבוקר ז'ק
- 367
- מזג אוויר: מעונן
- טמפרטורה: 19.0°
- 367
19 מעלות כעת עם רוח חזקה (משבים בשעה האחרונה עד 40 קמ''ש) ומעונן מאוד
- ☼
- ●
- בוקר טוב רותי
- 96
- 96
מעונן, נראה כאילו עומד לרדת גשם.
20 מעלות וואו
20 מעלות וואו
- ☼
- ●
- שיא הקור דווקא עכשיו: 13.7°C בירושלים מתנאל
- 146
- 146
ובהר בנטל וירושלים, חם כעת מעט מירושלים.
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- סליחה, בהר בנטל ומרום גולן* מתנאל
- 107
- 107
- ☼
- o
- טיפות קטנות ברמת גן, רוח חזקה דורון
- 121
- 121
- ☼
- o
- לפני 13 ימים, ב-13/4 הטמפ' בחרמון הייתה מינוס 5 חנוך א
- 130
- 130
- ☼
- o
- סוף אפריל: אני עם סוודר ורוחות קרירות נושבות בירושלים מתנאל
- 117
- 117
- ☼
- o
- קצת חורף: פחות מ10 מ"צ בחרמון העליון דרור ג
- 127
- 127
- ☼
- ●
- מזג אוויר סתווי בסוף אפריל מתנאל
- 117
- 117
רוחות קרירות מאוד.
עננות חלקית.
תחושה סתווית למהדרין.
הטמפ' לא עלתה היום בירושלים על 18 מעלות.
אבל תחזיקו חזק! סביב רבע לארבע בלילה נמדדו כ-24 מעלות בירושלים. טמפ' המקס' היממתית תהיה דווקא בשעות הלילה, שהיו.
עננות חלקית.
תחושה סתווית למהדרין.
הטמפ' לא עלתה היום בירושלים על 18 מעלות.
אבל תחזיקו חזק! סביב רבע לארבע בלילה נמדדו כ-24 מעלות בירושלים. טמפ' המקס' היממתית תהיה דווקא בשעות הלילה, שהיו.
ההודעה נערכה
- ☼
- o
- למעשה, היה היום, בצהריים, קר מהצפוי, מהחזוי ומהממוצע מתנאל
- 86
- 86
- ☼
- o
- סימנים היו... גשם.... נאאא dji
- 324
- ☼
- ●
- מעונן לחלוטין עכשיו ולמעשה במשך רוב היום, רוח קרירה נושבת ומאוד נעים. איתן
- 114
- מזג אוויר: מעונן
- טמפרטורה: 20.5°
- גובה: 65 מטר
- 114
אחד הימים הנעימים בשנה.
- ☼
- ●
- קררר... בירושלים דובי
- 106
- 106
מעונן ורוחות שנותנות תחושה של משהו מן החורף. בבוקר אף טפטף קלות..
*אגב במזרח העיר "חם" בלילות האחרונים...
*אגב במזרח העיר "חם" בלילות האחרונים...
- ☼
- o
- 06:37 - קר מאוד כאן סיגל - קריות
- 102
- 102
- ☼
- o
- התראות טורנדו בשפע בטקסס חנוך א
- 494
- ☼